Vremenska prognoza

sreda, 12 septembar 2018 15:21

Program “Gradiške jeseni 2018” trajaće deset dana

U povodu obilježavanja krsne slave opštine Gradiška male Gospojine, u Gradišci od petka 14. septembra počinju brojne manifestacije koje će trajati do ponedjeljka 24. septembra ove godine.

Program “Gradiške jeseni 2018” trajaće deset dana

„Program počinje u petak 14. septembra manifestacijom Dani voća „Potkozarje 2018“ koja će se održati u Gornjim Podgradcima u 12 časova“ rekao je Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.
Istog dana  14. septembra biće održano prvo festivalsko veče šenaestog Međunarodnog festivala folklora u Gradišci. Dan kasnije biće organizovana  tradicionalna manifestacija pod nazivom “Ideš li rode” koja se održava pored stare romanovčke crkve brvnare u kojoj su se vjenčali Milka i Petar kočić.U okviru programa “Gradiške jeseni” u centru grada će 22. septembra biti održana evropska inicijtaiva “U grad bez automobila”.
Centralna manifestacija Gradiške jeseni svakako je obilježavanje krsne slave opštine Male Gospojine - 21. septembra. Tog dana će u hramu Pokrova Presvete Bogorodice biti služena liturgija, te će biti organizovano niz drugih manifestacija poput regionalne stočarske izložbe,konjičkih trka, izložbe konja i fijakera.
“Imamo određene novine, istakao bi da će u okviru manifestacije “Dani starih zanata, viteštva i tradicije” biti predstavljeno viteško selo u Gradskom parku, replike oklopa iz srednje vijeka, dječija radionica, te će biti izložba originalnih nošnji iz serije “Nemanjići rađanje kraljevine”. Ova manifestacija će se završiti koncertom Etno grupe “Trag”.Program će se završiti 24. 9. Nedjeljom ruske kulture i umjetnosti” rekao je Glišić.
Iz Odjeljenja za društene djelatnosti kažu da se Organizacioni odbor Gradiške jeseni potrudio da napravi kavlitetan i sadržajan program u okviru kojeg će biti održano desetak manifestacija.

Info+ kablovski kanal