Vremenska prognoza

sreda, 06 avgust 2014 13:26

Prokopao put zbog neriješenih imovinskih odnosa

Pristup motornim vozilima pravoslavnom hramu i groblju u Kozincima od nedavno je onemogućen zbog prokopanog puta. Naime put je u vlasništvu Brane Stojakovića, koji ga je i prokopao zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Prokopao put zbog neriješenih imovinskih odnosa

Na granici sa parcelom koja je u njegovom vlasništvu, na dijelu opštinske zemlje, nalazi se prodajni objekat u vlasništvu Stojakovića, koji pojašnjava da je nakon isteka privremene dozvole za rad objekta koju je dobio od prethodne vlasti, predao zahtjev za novu dozvolu, ali da je nakon više mjeseci dobio nalog za izmještanje objekta na zemlju u svom vlasništvu, samo par metara od trenutne pozicije.

„Ja sam zemlju kupio na licitaciji od tadašnjeg „Ratarstva“ iz Nove Topole. Opština Gradiška bila je nuđena da kupi tu zemlju, ali nisu htjeli. Sada je mojih 1650m2 ove zemlje oko crkve. Nudio sam im da zamjenimo zemlju metar za metar, ali nisu htjeli već mi je rečeno da prebacim ovaj kiosk. Nisam ja sam postavio kiosk na ovo mjesto, Opština mi je tada dala dozvolu da ovdje napravim ovaj objekat“, pojašnjava Stojaković.

Stojaković ističe da je prema Opštini uputio zahtjev za zamjenu zemljišta i to za neizgrađene opštinske parcele u naselju Bok Jankovac, s tim da mu u Kozincima ostane dio zemljišta od oko 400 kvadrata, te da dobije dozvolu za rad objekta koji je jedini izvor prihoda njegovoj tročlanoj porodici. Prilaz crkvi najveći  je razlog  da se nastala situacija riješi, smatraju predstavnici lokalne vlasti, ističući da je Stojaković pokazao dobru volju za kompromis i rješavanje ovog dugogodišnjeg problema.

Ljubimko Čakalj, načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Gradiška, kaže da je ponuda lokalne vlasti da se izvrši zamjena zemlje, po principu kvadrat za kvadrat, ali ukoliko to odobri Pravobranilaštvo RS.

Čakalj je dodao da su u toku dogovori koji bi trebali dovesti do riješenja ove situacije, a kojim će biti zadovoljne sve strane.

Info+ kablovski kanal