Vremenska prognoza

sreda, 04 decembar 2019 11:20

Prvi sajam obrazovanja i zapošljavanja u Gradišci

Prvi sajam obrazovanja i zapošljavanja biće održan u Gradišci u petak 13. decembra.

Prvi sajam obrazovanja i zapošljavanja u Gradišci

Predsjednik Savjeta za obrazovanje i zapošljavanje grada Gradiška Darko Vrhovac kaže da je cilj sajma promocija,predstavljanje i povezivanje obrazovnih institucija, privrednih subjekata i učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola.

„Problem radne snage ne samo kod nas je nezaobilazna tema, mi se suočavamo sa problemom strukturne nezaposlenosti, odnosno neusklađenost između ponude i tražnje za radnom snagom. Kako bi na efikasan način upravljali tržištom rada gradonačelnik Gradiške osnovao je Savjet za obrazovanje i zapošljavanje koji je izradio akcioni plan gdje je kroz mjere definisana i ova mjera održavanja sajma. Sajam počinje 13. decembra u 10 časova u Kulturnom centru.Navedena manifestacija je incijativa privrednog savjeta grada Gradiška“ rekao je Darko Vrhovac.

Učestvovati mogu svi privredni subjekti koji su registrovani kao privredno društvo ili preduzetnik koji imjau sjedište ili izdvojenu poslovnu jedinicu u Gradišci.

Zainteresovani se mogu prijaviti ispunjavanjem prijave putem elektronske pošte, lično ili putem pošte. Obrazac je dostupan na info pultu i na internet stranici grada Gradiška.

„Imaćemo 20 štandova. Broj mjesta je ograničen i zainteresovani se trebaju što prije prijaviti“ kaže Vrhovac.

Do sada je prijavljeno osam privrednih subjekata.

Info+ kablovski kanal