Vremenska prognoza

utorak, 12 novembar 2019 13:49

PU GRADIŠKA: U oktobru stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

Na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška u mjesecu oktobru evidentriano je 47 saobraćajnih nezgoda, šest manje u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je na konferenciji za medije.

PU GRADIŠKA: U oktobru stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

„Od ukupno evidentiranog broja saobraćajnih nezgoda 11 je sa posljedicama po lica, 36 je sa materijalnom štetom. Smrtno su stradala dva lica, jedno lice je zadobilo teške tjelesne povrede, a u istom periodu prošle godine četiri lica su zadobila teške tjelesne povrede, dok je osam lica zadobilo lake tjelesne povrede, a prošle godine 13 lica. Ukupno je evidentirano 1026 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, koji su sankcionisani sa 17 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdavanjem 930 prekršajnih naloga. Iz saobraćaja je isključen 101 vozač“, naveo je Dejan Trifković, načelnik Odjeljenja policije.

Takođe, Trifković je upozorio vozače da  je, u periodu od 15. novembra do 15. aprila, bez obzira na vremenske uslove obavezno posjedovanje zimske opreme.

Prema podacima iz Odjeljenja kriminalističke policije u protekom mjesecu zabilježeno je 36 krivičnih djela, od kojih je 29 iz oblasti opšteg kriminaliteta, tri iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i četiri krivična djela iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

„Od ukupno evidentiranih 29 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta rasvijetljena su 24 krivična djela. Po nepoznatom izvršiocu rasvijetljeno je 12 krivičnih djela. Nadležnom tužilaštvu podneseno je 28 izvještaja, protiv 26 lica. Evidentirano je 18 krivičnih djela protiv imovine od kojih je rasvijetljeno 13“, saopštio je Bojan Mišetić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije.

Analizirajući stanje iz oblasti javnog reda i mira, evidentirana su 23 narušavanja što je za 10 više u odnosu na isti period prošle godine.

„Nije evidentirano nijedno narušavanje javnog reda i mira u većem obimu, sa pet ili više lica. Analizirajući strukturu izvršenih prekršaja do povećanja je došlo kod onih prekršaja koji su direktni rezultat pojačanog rada policijskih službenika, a to su svađa, vika, vriska, bezobzirno ponašanje, prosjačenje, držanje opasnih životinja bez nadzora“, istakao je Bojan Škorić, načelnik PU Gradiška.

U oktobru je evidentirano 45 ilegalnih migranata na području opštine Srbac, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Info+ kablovski kanal