Vremenska prognoza

ponedeljak, 25 maj 2020 13:44

Rad ugostiteljskih objekata do 23 časa

Ugostiteljski objekti na osnovu Naredbe koju je donio Gradski štab za vanredne situacije u Gradišci do prvog juna mogu raditi do 23 časa.

Rad ugostiteljskih objekata do 23 časa

Ovu odluku su sa zadovoljstvom prihvatili članovi Udruženja ugostitelja Gradiška.

„Puno nam zanči ukidanje policijskog časa kao i produženje radnog vremena. Što se tiče rada na samom početku bio je loš period,a evo zadnjih dana se poboljšalo, građani su se više oslobodili“ kaže Mladen Majstorović, predsjednik Udruženja ugostitelja Gradiška.

Bez obzira na cjelokupnu situaciju u ovom Udruženju kažu da ne bi trebalo doći do poskupljenja u ugostiteljskim objektima.

„Kod nas ima preko 30 ugostitelja i koliko znam nema korekcije cijena. Mislim da će cijene bar zasad ostate iste“ rekao je Mladen Majstorović, predsjednik Udruženja ugostitelja Gradiška.

Svi ugostiteljski objekti dužni da organizuju rad uz obavezno preduzimanje mjera koje su propisane u Uputstvu Instituta za javno zdravstvo RS za sprečavanje pojave i širenja korona virusa na radnom mjestu.

„Pridržavamo se svih mjera, te skrećemo pažnju ugostiteljima. Do sada koliko znam nije bilo kažnjavanja, iako smo kontrolisani. Uglavnom su nas inspektori uputili kako da radimo“ dodao je Mladen Majstorović, predsjednik Udruženja ugostitelja Gradiška.

Naredbom koju je donio Gradski štab za vanredne situcaije u Gradišci se do 1. juna ograničava rad fitnes centrima svakim danom do 22 časa, subjektima uslužnih i zanatskih djelatnosti i poljoprivrednim apotekama svakim danom i subotom do 22 časa, nedjeljom do 14 časova, apotekama bez promjene radnog vremena. Dragstorima se ograničava rad svakim danom do 23 časa i subjektima koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježeg tijesta i kolača. Tržnim centrima rad je dozvoljen do 22 časa svakim danom.

Info+ kablovski kanal