Vremenska prognoza

četvrtak, 08 maj 2014 13:18

Radio Gradiška ove godine obilježava 35. godina uspješnog rada

Među dobitnicima znajčajnog priznanja u svečanostima koje su priređene za Dan opštine je JP „Radio Gradiška“.  Ove godine radio obilježava 35. godina postojanja.

Radio Gradiška ove godine obilježava 35. godina uspješnog rada

Njegova uloga kao najstarijeg medija na ovom području veoma je značajna, a o kvalitetu svjedoči dugogodišnji rad. „Raduje me što smo slušani, što pokazuju svakodnevni pozivi naših slušalaca“ kaže Pejka Medić, v.d direktora JP “Radio Gradiška”.

Radio Gradiška je osnovan u septembru 1979. godine. Tada su bila zaposlena četiri radnika, među kojima je funkciju prvog glavnog i odgovornog urednika,a kasnije direktora obavljao Nenad Trifunović. „Moja uloga je od početka bila rukovodna,ali ja sam radio i kao novinar, jer nas nije bilo mnogo. Od samog početka radili smo odgovorno svoj posao, imali smo kvalitetan kadar i opremu. Nastajali smo da mnogo ne zaostajemo za drugim većim radio stanicama“ rekao je Trifunović.

 Program Radio Gradiške je kao i danas emitovan svaki dan,a i neki sadržaji se tokom ovih godina nisu mnogo mijenjali. „Osim informativnog programa danas imamo kulturni, obrazovni, naravno program edukativnog karaktera, sportski. Imamo i taj muzički dio koji smatram da je bitan, jer je to osnova funkcionisanja. Radio trenutno proizvodi 12 časova,a uskoro prelazimo na 14 časova vlastitog programa“ rekao je rukovodilac ovog javnog preduzeća Pejka Medić.

Pored brojni prednosti ovog lokalnog medija problemi sa kojima se suočavaju tehničke su prirode. Potrebne su im nove prostorije i oprema koja bi omogućila bolji i kvalitetniji rad.

Info+ kablovski kanal