Vremenska prognoza

petak, 15 avgust 2014 13:49

Roditeljima sve teže opremanje školaraca

Prije početka školske godine mnoge roditelje očekuje novi „udar“ na novčanike, jer za opremanje samo jednog školarca treba nekoliko stotina maraka.

Roditeljima sve teže opremanje školaraca

To vrlo dobro zna Amarela Stanić iz Gradiške, koja ove godine dvoje djece šalje u školske klupe. Kaže da je u današnje vrijeme opremiti školarca postala prava umjetnost. Kao porodica sa četvoro djece Stanići su oslobođeni plaćanja udžebnika,  međiutim iz kućnog budžeta novac je potrebno izdvojiti za školski pribor i garderobu.

Da za školu opremi dvoje djece nije lako ni Biljani Jovančević iz Kočićeva. Ona za razliku od Amarele Stanić novac treba izdvojiti i za udžbenike. Kaže da joj je potrebno oko 500 KM da bi svoju djecu opremila za školu.

Da je svake godine sve teže pripremiti učenike za školu potvrđuje i činjenica da je učestala upotreba starih udžbenika. U Narodnoj biblioteci Gradiška u akciji razmjene udžbenika učestvovalo je oko 100 đaka.

Ukoliko svojim đacima možete priuštiti nove udžbenike Gradiške knjižare već nekoliko sedmica imaju sve što je potrebno za iduću školsku godinu. Cijene se nisu znatno mijenjale u odnosu na protekli period, te je za treći razred komplet udžbenika košta oko 80, a za osmi 189 KM.Ostala oprema kao šo su školske torbe koštaju od 10 do 80 KM, sveske se kreću od 0,40 feninga do 3 marke.

Knjižare su snabdjevene udžbenicima i za srdenju škola, a cijene se zavisno od struke kreću od 100 do 200 KM.

Info+ kablovski kanal