Vremenska prognoza

petak, 22 maj 2020 14:04

Slabija prodaja stanova u Gradišci

Brojne privredne aktivnosti su u periodu pandemije korona virusa zamrle ili trpe ogromne gubitke.

Slabija prodaja stanova u Gradišci

Novonastala situacija se itekako odrazila na tržište nekretnina u Gradišci, prije svega došlo je do pada potražnje za nekretninama.

„Mi smo recimo u ova dva i po mjeseca prodali ukupno četiri stana ,a ranije je to bilo u jednom mjesecu. Rad nije bio kao prije jedno 15 dana nismo uopšte radili. Od dosta rezervisanih stanova samo je jedan kupac odustao“ kaže Boško Kasagić, direktor GP „Arting Invest“ Gradiška.

Uglavnom se više kupuju manji stanovi površine od oko 45 kvadrata.Kasagić kaže da se cijena stanova u izgradnji na gradiškom keju kod njih kreće od 1420 do 1480 KM po kvadratu.

„Došlo je do korekcije cijene zbog zemljišta gdje gradimo, te su zanatski radovi i instalaterski znatno poskupili. Radimo tri objekta što je ukupno 52 stana. Sada ćemo predati stambeni objekat na Senjaku sa 36 stanova. Sljedeće godine planiramo graditi dva manja objekta na Senjaku. To su urbane vile“ rekao je Boško Kasagić, direktor GP „Arting Invest“ Gradiška.

Što se tiče radne snage ova firma je u ovom periodu zaposlila pet novih radnika. Planiraju da angažuju još radne snage, jer će posla kako su najavili, biti u narednom periodu.

Info+ kablovski kanal