Vremenska prognoza

petak, 02 novembar 2018 15:05

Soldati polako grade svoj novi dom

Borac prve kategorije Srbačke brigade, Dragoljub Soldat sa svojom petočlanom porodicom živi u neuslovnoj i trošnoj kući. Nakon nekoliko godina neuspješnog pokušavanja, ova porodica će uspijeti da izgradi svoj novi dom zahvaljujući pomoći dobrih ljudi, opština Gradiška i Srbac, te Fondacije „Solidarnost“.

Soldati polako grade svoj novi dom

„Za ovu akciju saznao sam preko priloga koji sam vidio na Info + kanalu, te sam se ja kao predstavnik boračke kategorije obratio upravnom odboru Fondacije, nakon čega smo obišli porodicu Soldat. Sin je podigao kredit, a mi smo odlučili da pomognemo ovu akciju, zahvaljujući opštini Gradiška i opštini Srbac, sa kojom po prvi put imamo saradnju. Kuća će za pet-šest dana biti pokrivena, tako da porodica Soldat neće više morati da strijepi. Nadam se da ćemo im i u budućnosti pomoći da je malo i urede“, izjavio je Milovan Gagić, rukovodilac Fondacije „Solidarnost“.

Fondacija „Solidarnost“ izdvojila je novčana sredstva u iznosu od 2000 KM, opština Srbac 400 KM, a opština Gradiška je izdvojila 1000 KM za porodicu Soldat.

„Opština Gradiška duži niz godina podržava rad Fondacije, i ove godine je to bilo u novčanoj vrijednosti od 20 000 KM, a za ovu porodicu načelnik opštine je izdvojio dodatnih 1000 KM. Mogu reći da je veliko zadovoljstvo kada ovako negdje dođemo i vidimo da smo učinili dobro djelo i nekome pomogli“, rekao je Radomir Pjanić, načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Opštine Gradiška.

Dragoljub Soldat kaže da mu je najvažnije što će njegovo dvoje unučadi, od kojih je jedno dijete sa posebnim potrebama, konačno dobiti krov nad glavom: „Zahvaljujem se gradiškoj boračkoj organizaciji što pomažu da se ova kuća završi. Hvala i načelnicima opština Gradiška i Srbac. Puno hvala svima.“

Fondacija „Solidarnost“ je u protekle tri godine pokrenula 15 akcija zbrinjavanja boračkih kategorija i u budućnosti planiraju taj broj povećati budući da je boračka populacija u sve lošijoj socijalno-ekonomskoj situaciji.

Info+ kablovski kanal