Vremenska prognoza

utorak, 11 mart 2014 14:14

Spremnost OO SDS-a I SNSD-a Gradiška da Mirjanićima učine život lakšim...

Tokom vikenda, u Gradišci su Aktivi žena OO SDS-a i SNSD-a upriličili proslave Međunarodnog praznika žena. Oba druženja okupila su veliki broj članica, a među zvanicama je bilo i dosta partijskih kolega.  Predstavnice dvije najjače političke opcije na području opštine, odlučile su da osim zabavnog, ovogodišnje druženje povodom 8.marta, ima i humanitarni karakter. Na obe proslave organizovana je tombola, a sva prihod bio je namijenjen porodici Mirjanić iz Gornjih Podgradaca.

Spremnost OO SDS-a I SNSD-a Gradiška da Mirjanićima učine život lakšim...

Prilog o djevojčici Jeleni i njenom ocu Novaku emitovan na Info+ kablovskom kanalu, ujedinio  je mnoge sa ciljem da pomognu ovoj porodici. Različitih političkih stavova i opredjeljenja, predstavnici partija pokazali su volju i spremnost da zajedničkim snagama, Mirjanićima učine život lakšim.

Mnogi će reći - predizborna kampanja! Svi se sjete da postoje one najugroženije kategorije u godini pred izbore, i nedugo nakon istih, predizborna obećanja i sjećanja naglo izblijede. Ipak, ovim stavom na neki način, političari su pokazali da udruženi i u funkciji svih građana naše opštine, mogu prevazići međusobne razlike i učiniti nešto dobro za njih.

A nije porodica Mirjanić jedina kojoj je potrebna pomoć. Težih ili lakših, slučajeva je mnogo, među kojima ima i samohranih roditelja, djece bez roditeljskog staranja, članova boračke populacije i sličnih, čiji životi zavise od pomoći humanih ljudi. Kada bio se kao u navedenom primjeru pokazala spremnost političara da zajedničkim snagama zaista rade za bolju budućnost , a ne da dokazuju šta i ko, jeste ili nije uradio u prošlosti, možda bi nam svima život bio lakši.

Kada bi se zasjedanje lokalnog parlamenta iz borbe za prevlast konačno pretvorilo u iznošenje konstruktivnih prijedloga za bolje sutra, možda bi političari prestali trošiti vrijeme i novac građana, a počeli tražiti rješenje za brojne probleme. Možda bi mnogi ljudi u gradu na Savi koji ima dobru perspektivu i brojne razvojne mogućnosti konačno mogli da žive, a ne preživljavaju iz dana u dan. Dokaz je zajednička akcija u korist porodice Mirjanić, čiji značaj su prepoznali u OO i SDS-a i SNSD-a Gradiška.

Info+ kablovski kanal