Vremenska prognoza

utorak, 22 januar 2019 11:13

Stanje na putevima zadovoljavajuće - poručuju iz "Gradske čistoće"

Nakon nekoliko sunčanih dana, Gradiška se ovog jutra ponovo probudila pod snježnim pokrivačem.

Stanje na putevima zadovoljavajuće - poručuju iz "Gradske čistoće"

U Komunalnom preduzeću “Gradska čistoća” ističu da su bili spremni za nove snježne padavine, te da je trenutno stanje na putevima pod kontrolom.

“Sinoć smo preventivno posuli so po gradskim saobraćajnicama, jer je puno lakše kada se to učini – ne dolazi do spajanja snijega sa kolovozom. U ranim jutarnjim časovima digli smo sve naše ekipe, koje su još uvijek na terenu. Dakle, četiri vozila sa ralicama su u gradu i dva mala traktora, kao i ljudstvo sa lopatama. Jutros sam prošao gradom, situacija je zadovoljavajuća. Još uvijek se čisti jer ne znamo kakvo će stanje dalje biti. U planu nam je da što više snijega uklonimo, jer očekujemo i niže temperature”, izjavio je Željko Bilbija, direktor KP “Gradska čistoća” Gradiška.

On je rekao da su ekipe na terenu i u mjesnim zajednicama: “Potkozarski dio ima veće količine snijega. Jutros je bilo već oko 15 cm. U kontaktu smo sa našim izvođačima – nigdje nije neprohodno, niti je bilo potrebno stavljati lance. Nismo imali pritužbi.”

Iz „Gradske čistoće“ navode da svojim vozilima održavaju grad i gradske saobraćajnice. Podsjećaju da je već drugu godinu za redom teritorija opštine Gradiška podijeljena na četiri zone, na kojima se nalaze kooperanti zaduženi za čišćenje i održavanje puteva u mjesnim zajednicama.

Info+ kablovski kanal