Vremenska prognoza

sreda, 25 mart 2020 14:43

Stevandić zadovoljan provođenjem mjere u Gradišci

Mjere koje je Republički štab za vanredne situacije izdao u cilju sprečavanja i širenja virusa korona u Gradišci se odlično sprovode.

Stevandić zadovoljan provođenjem mjere u Gradišci

Rekao je ovo Nenad Stevandić predsjednik Tima za praćenje provođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije nakon sastanka  sa Gradskim štabom u Gradišci  koji ga je upoznao sa trenutnim epidemiološkim stanjem. On smatra da su tome doprinijele i dodatne zaštitne mjere koje je naložio i sam grad. Stevandić je upoznat  i sa radom zdravstevnih ustanova i drugih službi u gradu tokom aktuelne situacije.

“Gradiška je što se tiče karantina, urađena na najbolji mogući način te da je primjer drugim gradovima. Naravno postoji ono što ne može sama, a to je pritisak ogromnog broja kamiona. Moraće da se uključe druge institucije. Ostajemo u komunikaciji, smatramo da smo preduzeli niz dobrih mjera” rekao je Nenad Stevadić, predsjednik Tima za praćenje provođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.

Na gorući problem saobraćajnog kolapsa osvrnuo se I gradonačelnik Adžić.

“MI smo juče imali kolaps na prostoru grada gdje je bilo oko 1000 kamiona I gdje je najkritičniji problem sa tim vozačima koji čekaju po 36 sati. Dobili smo uvjerenja I od strane Republičkog štaba da se taj proces ubrzava I da su pregovori sa Hrvatskom I to je sigurno ohrabrujuća vijest” kaže Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Epidemiološka sitaucija u Gradišci je na zadovoljavajućem nivou kaže načelnik Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška dr Slađana Tepavac. Narednih dana više osoba će biti testirano na virus korona, najavljuju iz Higijensko epidemiološke službe

“Testirali smo 12 osoba, za dvije još uvijek čekamo rezultate I testirali smo jedno lice koje je preksinoć stiglo iz Italije  u karantin koje se nalazi u Bolnici Gradiška iz Teslića je i čekamo rezultate testa. Danas smo po nalogu Instituta uzeli briseve za 35 građana koji su došli iz inostranstva I nalaze se u karantinu te su proslijeđeni na Institut za javno zdravstvo i čekamo rezultate testova i dalju naredbu kako će ta lica biti proslijeđena prema svojim lokalnim zajednicama” rekla je dr Slađana Tepavac, načelnik Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška.

U Gradišci je 581 lice u izolaciji, a 24 osobe su izašle iz tog režima.

Info+ kablovski kanal