Vremenska prognoza

četvrtak, 14 maj 2015 14:24

Svakodnevna borba za život djeteta

Svaki novi dan porodici Stojanović iz Čatrnje kod Gradiške donosi novu radost u njihov dom. Glasovi njihove djece, ponajviše bolesnog Bobana, daje im snagu da istraju u svakodnevnoj borbi za njegov život. Ovaj dvadesetogodišnji mladić od najranijeg djetinjstva boluje od neizlječive bolesti, takozvane dišenove distrofije mišića.

Svakodnevna borba za život djeteta

„Bolest je u četvrtoj godini ustanovljena u Beogradu. Boban je završio osnovnu i srednju školu, međutim od 2011. godine priključen je na aparat za disanje“ priča Bosa Stojanović, Bobanova majka.

Ova bolest Bobana je vezala za invalidska kolica u desetoj godini. Međutim od kako je priključen na apart za disanje najviše vremena provodi u krevetu.Zbog ovakvog zdravstvenog stanja djeteta, majka Bosa ne radi, a njen suprug Dragan je sezonski radnik na građevini. Na ime tuđe njege i pomoći primaju 160 KM mjesečno, te povremeno u toku godine jednokratnu pomoć od Centra za socijalni rad. Međutim da bi se Bobanova bolest kontrolisala, terapija i sve što ide uz nju zahtjeva mnogo veća novčana sredstva od onih kojima Stojanovići raspolažu.

Osim majke koja se o njemu brine 24 sata dnevno, tu je i Bobanov najmlađi brat Dejan, koji ga uvijek razveseli.

Novčana pomoć ovoj hrabroj porodici svakako bi dobro došla, jer se ne bi dodatno zaduživala za sve što je potrebno Bobanu, ali i njegovoj braći. Svi koji žele da pomognu Bobanu Stojanoviću iz Čatrnje kod Gradiške to mogu učini uplatom na broj žiro računa 567-321-50000715-30 ,otvoren u Sber banci.

Info+ kablovski kanal