Vremenska prognoza

sreda, 09 januar 2019 13:31

Svečanim programom obilježen Dan Republike Srpske

Svečanim kulturno umjetničkim programom i u Gradišci je obilježen i proslavljen Dan Republike Srpske, 9. januar

Svečanim programom obilježen Dan Republike Srpske

. U programu, koji je održan ispred Kulturnog centra, učestvovali su glumac Draško Vidović, Gradski mješoviti hor „Lira“ i Kulturno umjetničko društvo „Kolovit“ Gradiška.
Svečanom programu je prisustvovao načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić koji je rekao da je 9. januar jedan od najbitnijih datuma u skorijoj istoriji srpskog naroda na ovim prostorima. Kaže da smo se danas okupili smo kako bi obilježili 27. rođendan naše Republike Srpske.
„Republika Srpska predstavlja sigurnost srpskog naroda na ovim prostorima, predstavlja mogućnost da srpski narod, sa drugima koji žele, da razvijamo Srpsku kako nama odgovara u kulturnom društvenom i privrednom smislu. Naša je obaveza i naše djece da sačuvamo i dalje baštinimo, razvijamo RS zbog onih koji su dali svoje živote i ugradili u temelje Srpske“ rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.
Kulturno umjetničkim programom opština Gradiška se pridružila svim opštinama i gradovima Srpske koji na posebna način žele da obilježe Dan Republike Srpske, 9 januar.

Info+ kablovski kanal