Vremenska prognoza

četvrtak, 24 januar 2019 14:19

Svetosavska priredba u gradiškoj Gimnaziji

U Gimnaziji Gradiška danas je povodom školske slave, Svetog Save izvedena – Svetosavska priredba pod nazivom  “U pregnuću mladih srca budućnost je otadžbine”.

Svetosavska priredba u gradiškoj Gimnaziji

Gimnazijalci su sa profesorima pripremili prigodan program koji se sastojao od recitacije, muzike i pjesme.
“Obilježavanje školske slave, uz prigodnu priredbu, postala je tradicija u ovoj školi, jer je to školska slava i u svim obrazovnim ustanovama treba da bude svečano”, smatra direktor Gimnazije Vesna Krunić. Ona kaže da Sveti Sava nije bio običan čovjek već je on doprinio da naša škola i učenje danas bude vrijedno divljenja.
„Svake godine učenici koji učestvuju u raznim sekcijam sami se prijave da budu dio programa ove priredbe, tako je bilo i ove godine. Ova godina je posebna vezana za hrišćanstvo, jer je 800 godina od kako je srpska pravoslavna crkva dobila svoju autokefalnost.To je još jedan povod da danas govorimo o svemu onome što je Sveti Sava učinio za školu, crkvu i svoj narod. Iako ove godine učenici Gimnazije neće učestvovati u programu Svetosavske akdemije koja će biti održana 28. januara u Kulturnom centru Gradiška svakako će zaposleni u ovoj ustanovi ispratiti tu manifestaciju”, rekla je direktor Gimnazije Vesna Krunić.

Info+ kablovski kanal