Vremenska prognoza

utorak, 25 decembar 2018 14:26

Tehnička škola dobila donaciju u vrijednosti 10 500 eura

Tehnička škola u Gradišci, u okviru projekta „Stručno obrazovanje u BiH“ koje provodi njemačka nevladina organizacija GIZ dobila je donaciju vrijednosti od 10 500 eura.

Tehnička škola dobila donaciju u vrijednosti 10 500 eura

Pored toga profesori škole bili su na trodnevnoj obuci u Sarajevu.
Profesori Miodrag Vučković i Vitomir Turjačanin kažu da je obuka bila iz mašinskih elemenata, konstruisanja, montaže, praktično iz više naučnih oblasti. Ovo je oprema na kojoj su imali obuku ,a to su tri kompleta didaktičkog materijala od kojih se mogu montirati pet različitih varijanti reduktora koje sadrže cilindrične, konusne i pužne zupčanike.
Predstavnici njemačke nevladine organizacije i Tehničke škole Gradiška kažu da već godinu dana dobro saradjuju, što dokazuje i ova donacija u vidu opreme koja će učenicima mnogo značiti.
„Dobijanje opreme biće od velike koristi učenicima i to najviše smjerovima CNC tehnologija, sadašnji mašinski tehničari kao i tehničarima mehatronike. U skorije vrijeme očekuje nas obuka naših profesora iz hidraulike i livenja uz koju ćemo vjerovatno dobiti i potrebnu opremu“ rekao je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.
Njemačka nevladina organizacija GIZ Tehničkoj školi pomagala je u unapređenju nastavnih planova i programa i u izradi standarda zanimanja kako bi nastavni program bio usmjeren prema firmama koje su modernizovane.

Info+ kablovski kanal