Vremenska prognoza

četvrtak, 04 jun 2020 12:57

Tehnička škola upisuje 168 učenika

U srednjim školama u Gradišci uskoro počinje upisna gorznica.

Tehnička škola upisuje 168 učenika

U Tehničkoj školi budući srednjoškolci imaju na raspolaganju nekoliko zanimanja. Planiraj upisati sedam odjeljenja u tri struke.

„Upisujemo tehničara CNC tehnologija, dva kombinovana odjeljenja u trećem stepenu to su bravar-zavarivač novo zanimanje, automehaničar, obrađivač metala rezanjem i instalater. U eketro struku imamo upisujemo dva zanimanja, to su tehničar informacionih tehnologija i tehničar mehatronike. To će zanimanje imati savremeniji nastavni plan i program.U struci šumarstva imamo zanimanje stolar i tehničar za obradu drveta CNC“ rekao je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

Upis za učenike koji imaju 60 i više bodova odnosno odlične učenike i vukovce počinje 15. i 16. juna. Nakon sedam dana 22.,23., 24. juna mogu se upisati ostali učenici.Ako ostane slobodnih mjesta moćiće se učenici upisati i u julskom roku.

Svake godine u Tehničkoj školi nastoje da usklade zanimanja sa potrebama tržišta rada, te da ponude kvalitetne nastavne sadržaje. Tako budući učenici Tehničke škole imaju priliku da uče u savremeno opremljenim kabinetima zahvaljujući projektima koje uspješno realizuju.

„U toku su dva projekta, jedan je prekogranične saradnje  u kojem učestvujemo zajedno sa Hrvatskom i Crnom Gorom preko lokalne Razvojne agencije. Trebali bi dobiti CNC strug, robotsku ruku i opremu za mehatroniku.Drugi projekat je „Gradiška grad drveta“ koji je takođe pisala Razvojna agencija putem kojeg ćemo dobiti CNC mašinu za obradu drveta“ kaže Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

Učenici završnih razreda osnovnih škola prilikom upisa trebaju donijeti rodni list i svjedočanstva iz osnovne škole. Tehnička škola Gradiška planira upisati 168 učenika.

Info+ kablovski kanal