Vremenska prognoza

ponedeljak, 17 februar 2020 14:26

Treća kobasicijada u Rogoljima okupila oko 60 učesnika

U Mjesnoj zajednici Rogolji proteklog vikenda održana je treća Međunarodnu kobasicijada.

Treća kobasicijada u Rogoljima okupila oko 60 učesnika

Okupila je oko 60 učesnika iz RS i Hrvatske.

Jedan od stalnih učesnika ove kobasicijade je Darko Kirin predsjednik Udruženja proizvođača marke „Posavske salame“ iz Siska.Uzorke kobasica koje su napravljene u okolini Banja Luke donijeli su Daliborka Vržina i Aleksandar Čavić.

Prema mišljenju stručnog žirija najbolju kobasicu na ovogodišnjoj kobasicijadi napravio je Mile Kalak iz Siska. Drugo mjesto osvojio je Radovan Tomić iz Gradiške,a treće Goran Nježić takođe iz Gradiške. Posebnu nagradu za guščiju kobasicu dobio je Brano Račić iz Novog Sela.

Članovi žirija kažu da su imali težak zadatka da izaberu najbolje kobasice od 67 uzorka koje su detaljno pregledali.

I treća Međunarodna Rogoljska kobasicijada održana je pod pokroviteljstvom grada Gradiška.

„Ova manifestacija postaje brend na području Gradiške, jer su Rogolji dominantni po poljoprivrednoj proizvodnji odnosno tovljenju junadi i svinja.Gradska uprava će uvijek podržati ovu manifestaciju koja treba da preraste u tradiciju kako bi promovisali naše domaće proizvode“, kaže Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Ovogodišnjom kobasicijadom koja je okupila brojne učesnike i posjetioce zadovoljni su organizatori.

„Mi planiramo osnovati udruženje proizvođača kobasica sa područja Lijevča polja kako bi mogli napraviti vlastiti brend” rekao je Slavko Vasiljević, organizator.

Organizatori ove manifestacije takođe su bili učesnici mnogih kobasicijada na kojima su osvojili i značajne nagrade. U Bosanskom Petrovcu rogoljska kobasica osvojila je 14 bodova odnosno bronzanu medalju.

Info+ kablovski kanal