Vremenska prognoza

sreda, 15 maj 2019 15:41

U aprilu evidentirano 30 krivičnih djela i 55 saobraćajnih nezgoda

Na području Policijske uprave Gradiška u toku proteklog mjeseca evidentirano je 30 krivičnih djela od kojih je rasvjetljeno 27, a po nepoznatom izvršiocu rasvjetljeno je 16 krivičnih djela, rečeno je na redovnoj konferenciji za novinare.

U aprilu evidentirano 30 krivičnih djela i 55 saobraćajnih nezgoda

„U prethodnom mjesecu nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, saobraćajne nezgode sa smrtno stradalim licima, kao ni krivična djela koja bi izazvala uznemirenost javnosti. U aprilu je evidentirano 16 narušavanja javnog reda i mira, kao i 55 saobraćajnih nezgoda. Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentiran je jedan migrant“ rekao je Bojan Škorić, načelnik Policijske uprave Gradiška

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić rekao je da je od ukupno evidetiranih krivičnih djela u prošlom mjesecu 23 iz oblasti opšteg kriminaliteta, četiri iz oblasti privrednog dva iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i jedno krivično djelo iz oblasti zloupotreba opojnih droga.

Deja Trifković, načelnik Odjeljenja policije kaže da je u posmatranom periodu evidentirano 55 saobraćajnih nezgoda od kojih je 16 sa posljedicama po lica i 39 sa materijalnom štetom. Tri lica zadobila su teške,a 15 lakše tjelsne povrede.

Obzirom da predstoji period organizovanja maturskih proslava, u Policijskoj upravi Gradiška navode da su počeli sa preduzimanjem niza preventivnih aktivnosti. U narednom periodu očekuje se povećana koncentracija učesnika u saobraćaju, kao i veći broj mladih vozača, te iz Policijske uprave apeluju na sve maturante da ne konzumiraju alkoholna pića i da poštuju saobraćajne propise.

Info+ kablovski kanal