Vremenska prognoza

utorak, 09 decembar 2014 13:40

U četvrtak humanitarna prodajna izložba u Srpcu

Sa ciljem prikupljanja novca za liječenje djece oboljele od malignih oboljenja na području srbačke opštine u četvrtak 11. decembra biće otvorena prodajna izložba pod nazivom “Slikari za bolesnu djecu”.

U četvrtak humanitarna prodajna izložba u Srpcu

Na izložbi će se prodavati radovi poznatih umjetnika iz Banjaluke, Gradiške, Dervente i Srpca koji su svoje slike, nakit i razne ukrase donirali u humanitarne svrhe. Ovoj akciji se odazvalo 18 slikara koji su učestvovali na bardačkoj koloniji. Među njima su  gradiški umjetnici Mile Sredojević i Milovan Čikić. “Na poziv uprave Centra za kulturu i sport mi smo se odazvali toj akciji. Svako je darovao po jednu sliku. Ja sam poklonio jedan pejzaž koji je mislim primamljiv za eventualne kupce. Nadam se da će ta akcija uspjeti kako bi se djeci pomoglo” kaže Čikić.

Pored izložbe u sklopu manifestacije “Humana umjetnost” u ponedjeljak je održan koncert na kojem je nastupio duo iz Banja Luke Les Dames. Ovaj duo čine Violeta Lučić na gitari i Ljubica Crnobrnja na violini. Ovaj humanitarni program organizovali su  nevladina organizacija Milenijum i Centar za kulturu i sport Srbac.

Izložba koja će biti prodajnog karaktera pod nazivom “Slikari za bolesnu djecu” biće otvorena u Domu kulture u Srpcu u četvrtak, 11. decembra u 19 časova.Kupovinom bilo koje slike ukrasa, nakita možete  pomoći porodicama koje se bore za život svoje djece.

Info+ kablovski kanal