Vremenska prognoza

subota, 31 avgust 2019 13:19

U Gradišci registracija učesnika 12. “Šetnje za ozdravljenje”

Udruženje žena oboljelih od raka dojke “Narcis” Gradiška organizovalo je registraciju građana koji žele da prisustvuju 12. humanitarnoj akciji “Šetnja za ozdravljenje” u Sarajevu.

U Gradišci registracija učesnika 12. “Šetnje za ozdravljenje”

Ove godine očekuje se više od 9 000 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine, koji će 29. septembra i ove godine slaviti život.

„Ova šetnja ima osnovni cilj a to je buđenje svijesti kod žena radi ranog otkrivanja tumora dojke, jer što se ranije otkrije veća je mogućnost izliječenja. „Šetnja za ozdravljenje“ će se održati u 140 gradova Evrope, a po prvi put i u Beogradu“, navela je Svjetlana Kragulj, predsjednik Udruženja žena oboljelih od raka dojke “Narcis” Gradiška.

Cijena registracije je 10 KM i na taj način se ostvaruje pravo učešća na ovom jedinstvenom događaju.

“Prikupljena sredstva su namijenjena za nabavku poklon paketa za novooperisane žene i za besplatne mamografske preglede”, objasnila je Dobrila Dejanović, član Udruženja žena oboljelih od raka dojke “Narcis” Gradiška.

Iz Udruženja “Narcis” navode da se svijest o redovnim pregledima i važnosti ranog otkrivanja raka dojke sa godinama povećava.

“Razlog je taj što je karcinom dojke sve rasprostranjeniji, nažalost, i obolijevaju sve mlađe žene. Trudimo se da edukativnim predavanjima što više budimo svijest o ovoj temi”, rekla je Kraguljeva.

Udruženje “Narcis” je osnovano 1. juna 2006. godine i dio je udruženja “Thin pink”, koje čine 24 organizacije iz BiH.

Info+ kablovski kanal