Vremenska prognoza

utorak, 05 avgust 2014 15:26

U Gradišci se postavljaju vibracione trake

U nekoliko gradskih ulica u Gradišci postavljaju se vibracione trake. Te trake služe za usporavanje kretanja vozila,a postavljaju se sa ciljem da se poveća bezbjednost saobraćaja.

U Gradišci se postavljaju vibracione trake

„Već duže vrijeme Savjet za bezbjednost saobraćaja i nadležno Odjeljenje razmišljalo je o lokaciji gdje bi se mogle trake postaviti. U saradnji sa ljudima iz Policijske stanice odredili smo mjesta gdje bi to trebalo da se postavi kao objekati koji bi trebali smanjiti brzinu kretanja vozila“ kaže Aleksandar Bakić, šef Odsjeka za komunalne i stambene poslove opštine Gradiška.

Slobodan Vidović, načelnik Odjeljenja za urbanizam, građenje, komunalne i stambene poslove opštine Gradiška rekao je da su građani prigradskih i gradskih naselja tražili da se postave ležeći policajci,ali se oni postavljaju na osnovu zakon uglavnom kod javnih ustanova. “Ležeći policajci su i skupi,a i nezgodni posebno u zimskom periodu nam predstavljaju problem, pa smo se zato odlučili za vibracione trake” dodao je Vidović. Vibracione trake biće postavljene u dužini od oko 300 metara na osam lokacija u gradu.

Osim vibracionih traka u Gradišci je nedavno postavljen i novi kružni tok koji je kako kažu iz nadležnog  opštinskog Odjeljenja bio potreban. „Sad to treba redovno održavati i sankcionisati nesavjesne vozače kamiona, koji i pored upozorenja da je zabranjen promet vozila velike nosivosti pokušavaju tu proći“ smatra Vidović.

Ukoliko finansijske mogućnost to budu dozvoljavale Vidović kaže da će nastojati da stanovnicima izađu u susret i da vibracione trake postave u drugim mjesnim zajednicama.

Info+ kablovski kanal