Vremenska prognoza

petak, 03 novembar 2017 11:35

U gradiškoj Gimnaziji djeluje 17 školskih sekcija

U okviru vannastavnih aktivnosti učenici Gimnazije Gradiška imaju veliki izbor sekcija.

U gradiškoj Gimnaziji djeluje 17 školskih sekcija

Pored sticanja dodatnih znanja i vještina ove sekcije omogućavaju djeci da se druže i kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme. Sekcije kojih u gradiškoj Gimnaziji ima 17 namijenjene su zainteresovanim učenicima,a skoro svaki profesor u ovoj ustanovi zadužen je za neku sekciju koje se dijele na umjetničke naučne, stvaralačke i sportske. „Cilj sekcija je da se svi afiniteti učenika za neku određenu oblast ispolje u sekcijama“ kaže Vesna Krunić, direktor Gimnazije Gradiška.

Među brojnim sekcijama u Gimnaziji egzistira i radi likovna sekcija. Članovi ove sekcije stiču nova saznanja i dostignuća. Rezultati rada sekcije uvijek su vidljivi.Sekcija iz engleskog jezika  koja obuhvata raznovrsne aktivnosti okuplja veliki broj učenika iz svih razreda.

Osim što na časovima sekcije proširuju svoje znanje gimnazijalci učestvuju na raznim takmičenjima i postižu zapažene rezultate.Članovi bilo koje sekcije učenici mogu biti već od prvog razreda. U toku četvorogodišnjeg školovanja zavisno od interesovanja imaju pravo da mijenjau sekciju.

Osim u Gimnaziji ove vannastavne aktivnosti organizuju se u gotovo svim osnovnim i srednjim školama na području opštine Gradiška.

Info+ kablovski kanal