Vremenska prognoza

petak, 03 novembar 2017 12:16

U nedjelju ponovni izbori u MZ Obradovac

Izbori za članove Savjeta mjesne zajednice Obradovac biće ponovljeni  u nedjelju, 5. novembra, u vremenu od 9 do 17 h, u OŠ „Kozarska djeca“ u Kruškiku.

U nedjelju ponovni izbori u MZ Obradovac

Ovu odluka donijela je Opštinska izborna komisija u Gradišci nakon što se na prethodne izbore u ovoj mjesnoj zajednici nije odazvao dovoljan broj birača.

„Mjesna zajednica Obradovac broji 2492 birača, a da bi izbori bili uspješni potrebno je da glasa 50 građana. Na prošlim izborima glasalo je samo 39 građana. Važno je napomenuti da se ponovljeni izbori provode po istim kandidatskim listama, isti je birački odbor, kao i izvod iz Centralnog biračkog spiska“, istakla je Nada Živković, predsjednik Opštinske izborne komisije Gradiška.

Živkovićeva naglašava da je glasanje u preostalih 55 MZ na području Gradiške proteklo regularno, te da je Opštinska izborna komisija objavila zvanične rezultate izbora. Poziva mještane Obradovca da, u što većem broju, izađu na ponovljene izbore, kako bi se i u ovoj MZ mogao konstituisati Savjet.

„U interesu mještana je da izađu i izaberu svoje predstavnike, jer su oni njihova spona sa Opštinskom upravom. Savjet MZ Obradovac broji sedam članova, te birači mogu glasati za najviše sedam kandidata, inače će glasački listić biti proglašen nevažećim“, napomenula je Živkovićeva.

Opštinska izborna komisija pripremila je uvjerenja o dodjeli mandata za sve do sada izabrane članove Savjeta, a u toku iduće sedmice obaviće se konstitiusanje novih saziva Savjeta mjesnih zajednica u Gradišci. Do tada će, poručuje Živkovićeva, biti poznati i rezultati ponovoljenih izbora u Obradovcu.

Info+ kablovski kanal