Vremenska prognoza

utorak, 16 jun 2020 14:32

U srijedu premijera nove predstave Gradskog pozorišta Gradiška

U srijedu, 17. juna, Gradsko pozorište Gradiška premijerno će odigrati predstavu „Otvarač za konzerve“, francuskog pisca Viktora Lanua, a u režiji poznatog hrvatskog glumca Stojana Matavulja. U ovoj predstavi igraju domaći glumci Draško Vidović i Admir Mešić.

U srijedu premijera nove predstave Gradskog pozorišta Gradiška

Globalni problemi, koje je izazvala pojava virusa korona, poremetili su i planove domaćeg pozorišta, koje je premijeru ove predstave trebalo da igra još u martu.

„Predstavu ćemo igrati pred maksimalno 50 ljudi, također i prvu reprizu koja je planirana za subotu, 20. juna, poštujući mjere zaštite i fizičke distance“, dodaje Draško Vidović, glumac i direktor Gradskog pozorišta Gradiška.

Režiser predstave Stojan Matavulj, sa kojim je domaće pozorište, na nekima od ranijih predstava, već sarađivalo, ističe da ova predstava „nesvjesno, neplanirano i nenamjerno govori upravo o izolaciji, u kakvoj je svijet već neko vrijeme, ali na jedan drugačiji način“.

„Ovo je najzahtjevnija predstava u dosadašnjem radu Gradskog pozorišta u Gradišci“, priznaje glumac Admir Mešić, i dodaje da je upravo ta činjenica zahtijevala maksimalnu glumačku i umjetničku posvećenost  tokom rada.

Predstava „Otvarač za konzerve“, urnebesna komedija koja, u suštini, osim što govori o nepomirljivim karakternim razlikama, poručuje i da ljudi ne mogu živjeti sami za sebe, premijerno će biti izvedena 17.juna od 20:00 časova, u maloj sali gradiškog Kulturnog centra.

Info+ kablovski kanal