Vremenska prognoza

ponedeljak, 18 februar 2019 14:04

U subotu Međunarodna kobasicijada u Gradišci

Udruženje građana „Žetva“ Rogolji organizuje Međunarodnu kobasicijadu. U subotu, 23. februara u restoranu „Tina“ u Gradišci biće predstavljene domaće kobasice iz raznih krajeva.

U subotu Međunarodna kobasicijada u Gradišci

Program počinje od 16 časova, kada se sve od 18 časova primaju uzorci kobasica.

„Od 18 časova komisija će početi ocjenjivati kobasice do 20 časova kada će biti proglašenje pobjednika. Učesnici će biti iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i Republike Srpske. Očekujmo da će biti oko 120 učesnika“ kaže Savo Vasiljević iz Udruženja građana „Žetva“ Rogolji.

Izložene kobasice ocjenjivaće sedmočlana komisija, sastavljena od profesora, studenata i veterinara.

Organizatori kažu da vlada veliko interesovnje za ovogodišnju kobasicijadu, a jedan od razloga je što će sav prikupljeni prihod biti namijenjen u humanitarne svrhe. Planirano je da se tim sredstvima pomogne djeci sa posebnim potrebama.

„Ulaz je 10 KM i za učesnike i posjetioce u cijenu je uključena i večera. Imamo i tombolu čija je najmanja vrijednost 50 KM, a sve će ići u humanitarne svrhe“ rekao je Savo Vasiljević iz Udruženja građana „Žetva“ Rogolji.

Osim što će učestvovati u humanitarnoj akciji posjetioci Međunarodne kobasicijade u Gradišci moćiće probati izložene kobasice.

Info+ kablovski kanal