Vremenska prognoza

petak, 12 decembar 2014 14:30

U toku izgradnja zgrade za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida

U Gradišci je u toku izgradnja stambene zgrade sa 23 stana koji će biti dodijeljeni porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

U toku izgradnja zgrade za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida

Ovo je četvrta zgrada koja se za ovu populaciju gradi u prigradskom naselju Bok Jankovac. “Trenutno se vrši pokrivanje zgrade koja bi do marta, aprila trebala biti useljiva” kaže Vujadin Miljić, načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu opštine Gradiška. U nadležnom opštinskom Odjeljenju kažu da su izgradnjom stanova i na druge načine riješeni stambeni problemi za 90 posto porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida. 

Da je veliki dio ove populacije stambeno zbrinuto, rekli su u gradiškoj Organizaciji porodica poginulih, zarobljenih i nestalih boraca. Međutim i oni se i dalje suočavaju sa nizom problema, a jedan od najtežih su finansije. “Godinama imamo problem sa invalidninama koje bi treble biti veće. Tražili smo povećanje iz planiranih sredstava.Međutim nisu imali sluha po pitanju toga” kaže Dragica Matković, predsjednik Organizacije porodica poginulih, zarobljenih i nestalih boraca opštine Gradiška.

Matkovićeva kaže da će i u narednoj godini raditi na pitanju povećanja invalidnina, jer je mnogo i bolesnih iz ove populacije kojima je novac potreban za liječenje. Ona smatra da se porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida sve više zanemaruju, i da gradiška Organizacija radi u otežanim uslovim zbog neredovnih primanja.

Info+ kablovski kanal