Vremenska prognoza

utorak, 25 februar 2020 13:25

U toku pripreme za proljećno uređenje grada

Radnici KP „Gradska čistoća“ Gradiška iskoristili su lijepo vrijeme kako bi počeli sa pripremama za proljećno uređenje grada.

U toku pripreme za proljećno uređenje grada

U te aktivnosti uključeni su Gradska uprava i KP „Vodovod“.

„Danas Vodovod postavlja sistem za navodnjavanje na trgu i mi ćemo nakon toga postaviti tepih travu i cvjeće. Pored toga traktor radi na površinama iza bazene jer se vidi gdje ima smeća i pripremamo za košenje“ rekao je Željko Bilbija, direktor KP „Gradska čistoća“ Gradiška.

Gradska čistoća radi i na uređenju dvorišta vrtića u gradu i u Novoj Topoli. Osim toga u djelu Vidovdanske ulici izvršiće se zamjena stabala koja su već oboljela,tako da ova ulica bude lijepo uređena, a grad dobije još ljepši izgled.

„Našli smo izvođače radova da počupaju betonske temelje uz granični prelaz i tu ćemo na proljeće saditi cvijeće, kako bi ulaz u RS izgledao ljepše. Ovih dana treba da nam stigne rasad cvijeća“ kaže Željko Bilbija, direktor KP „Gradska čistoća“ Gradiška.

S obzirom da Zimska služba u prethodnom periodu nije imala mnogo posla na raspolaganju imaju još oko 90 tona soli kaže Bilbija. Ističe da je tehnika je spremna i da imaju dovoljne količine soli, te će ukoliko bude snježnih padavina odmah početi sa radom.

Info+ kablovski kanal