Vremenska prognoza

četvrtak, 22 januar 2015 14:22

U toku sanacija OŠ „Mladen Stojanović“ u Gornjim Podgradcima

U Gornjim Podgradcima u toku je dugo očekivana sanacija OŠ „Mladen Stojanović“. Za nekoliko dana biće završeni unutrašnji radovi, što znači da će učenici i nastavnici imati bolje uslove za rad.

U toku sanacija OŠ „Mladen Stojanović“ u Gornjim Podgradcima

Radnici ovih dana rade punom parom kako bi unutrašnji radovi bili završeni do drugog februara kada je planiran početak nastave. „Molerski radovi su pri kraju, stolarija je zamijenjena, podovi su urađeni, još nam ostaje fasada“ kaže radnik Vlado Dubljević.

„Vrijednost projekta sanacije škole je oko 180 hiljada maraka i to smo dobili od Evropske unije. Nismo imali mogućnost da biramo kada ćemo početi sa radovima. Škola je bila u lošem stanju. Roditelji i učenici u posljednje vrijeme žalili su se da je u učionicama zbog hladnoće gotovo nemoguće boraviti“, rekao je Miladin Branković, direktor OŠ „Mladen Stojanović“. Međutim nakon ove sanacije to više neće biti problem. Škola će dobiti potpuno novi izgled što će sigurno uticati i na kvalitet nastave smatraju u ovoj podgradačkoj školi. „Za ovu školu ovakav veliki projekat je veoma značajan, jer se dugo nije ulagalo. Vjerujem da će svi biti zadovoljni, a najvažnije da ćemo imati značajne uštede i na energentu“ dodao je direktor škole.

Ako vremenske prilike budu dozvoljavale radovi na postavljanju fasade trebali bi biti završeni za mjesec dana. „Potrebno je još da uradimo sanaciju krova“, rekao je Branković. On se nada da bi i taj projekat uskoro trebao biti završen čime će škola dobiti sasvim novi izgled, jer G. Podgradci kao jedna od većih mjesnih zajednici u Gradišci to i zaslužuju.

U obnovljenim prostorijama drugog februara nastava će početi za 200 učenika koliko trenutno pohađa ovu centralnu OŠ „Mladen Stojanović“.

Info+ kablovski kanal