Vremenska prognoza

ponedeljak, 12 januar 2015 13:10

U toku sezonska sniženja

U buticima širom Republike Srpske u toku su sezonska sniženja, popularne rasprodaje. Gotovo da nema prodajnog mjesta u Gradišci gdje nisu postavljeni plakati o sniženjima.

U toku sezonska sniženja

U ovom periodu stanovnici mogu da kupe odjeću i obuću po cijenama nižim i do 70 odsto. „Sniženja u buticima Cobra sport su počela pred novogodišnje praznike i trajaće još ove sedmice. Roba je snižena od 30 pa čak i do 70 posto, što zavisi od kolekcije i brenda“ kaže Mićo Lukić, vlasnik butika Cobra sport.

Kako je ekonomska kriza dovela do smanjene potrošnje,  trgovci sve više pribjegavaju davanju popusta da bi privukli kupce. „Uvijek nastojimo da u toku izlaska jedne sezone napravimo veliko akcijsko sniženje te kolekcije. Nastojimo da imamo dane, noćnu kupovinu sa posebnim popustima“ rekao je Lukić.

Iako su i cijene kada su sniženja pristupačnije građani zbog sve tanjih novčanika i nezaposlenosti ne mogu sebi da priušte željeni komad odjeće ili obuće. Da su stanovnici u teškoj materijalnoj situaciji posebno poslije praznika govori i to da i sniženu garderobu ,naročito markiranu, kupuju na rate. Prodavci kažu da se ne mogu pohvaliti vrtoglavim pazarom, jer velike zarade kada su sniženja i nema, ali su ipak zadovoljni.

Bez obzira na tešku ekonomsku situaciju sigurno je da će mnoge posebno mlade privući natpisi kao što su totalna i finalna rasprodaja, sve u pola cijene, sniženje od 30 do 50 posto.

Info+ kablovski kanal