Vremenska prognoza

sreda, 10 oktobar 2018 16:24

Udruženje “Duga” nije prikupilo dovoljno sredstava za logopedske aparate

Putem humanitarnog broja 1415, gradiško Udruženje roditelja djece sa autizmom „Duga“ prikupilo je 3080 KM.

Udruženje “Duga” nije prikupilo dovoljno sredstava za logopedske aparate

Humanitarni broj bio je aktivan u toku prošlog mjeseca, s ciljem prikupljanja sredstava za nabavku logopedskih aparata za rehabilitaciju govora i sluha kod djece sa pervazivnim razvojnim poremećajima. Prikupljena sredstva neće biti dovoljna, jer se vrijednost aparata kreće oko 7000 KM.

„Nadali smo se većem iznosu sredstava. Ipak, nastojaćemo da ostvarimo naš cil na druge načine. Pokušaćemo obezbijediti donacije od društveno odgovornih firmi, a pomoć ćemo tražiti i od Centra za socijalni rad i Opštine Gradiška“, naglasio je Saša Kasagić, predsjednik Udruženja roditelja djece sa autizmom „Duga“ Gradiška.

Logopedski aparati mnogo bi značili mališanima sa smetanjama u razvoju, jer u kratkom roku daju pozitivne rezultate i poboljšavaju govor i sluh.

„To su najsavremeniji aparati, i dobro bi došli u radu logopeda sa djecom, posebno onom od dvije i tri godine. Mi inače minimalno dva puta sedmično organizujemo individualne tretmane za djecu kod logopeda i psihologa“, rekao je Kasagić.

Udruženje „Duga“ iz Gradiške pruža punu podršku djeci sa autizmom i njihovim roditeljima. Pored indivudalnih tretmana, organizuju i razne vrste radionica, a sve usluge su besplatne.

Info+ kablovski kanal