Vremenska prognoza

sreda, 24 jun 2020 13:18

Uskoro daljinsko mjerenje potrošnje vode

Bolja kontrola nad sistemom potrošnje vode, svakodnevno praćenje potrošnje, prednosti su daljinskog mjerenja potrošnje vode koji bi uskoro trebao biti realizovan u Gradišci.

Uskoro daljinsko mjerenje potrošnje vode

Kako bi se to moglo sprovesti potpisan je  ugovor o realizaciji sistema za daljinsko mjerenje potrošnje vode kod krajnjih korisnika između kompanije “M:tel” i KP “Vodovod” Gradiška.

“U pitanju je pilot projekat, odlučili smo se da jednu mjernu zonu obradimo tako što ćemo putem Smart platforme očitavanje vodomjera vršimo daljinski bez obilaska terena. Nabavkom najnovijih vodomjera ultrazvučnih sa senzorima prenos podataka direktno sa mjernog mjesta prenosiće se u računarski centar komunalnog preduzeća. U sklopu samih senzora predviđene su aplikacije koje detektuju eventualne kvarove. Biće izrađena web aplikacija gdje će sami korisnici moći svakodnevno imati pristup svom mjernom mjestu kako bi utvrdili potrošnju.Predviđeno je da se cijeli projekat implementira u naredna dva mjeseca” rekao je Sandro Zeničanin, direktor KP “Vodovod” Gradiška. On je istakao da je ovo prva tehnologija Smart platforme na području BiH, te smo mi prva lokalna zajednica koja će to integrisati u svoj sistem.

“Predviđena je nabavka opreme, ugradnja baznih stanica od strane M:tel-a, ugradnja vodomjera sa senzorima na mjernu zonu koju smo odredili. Nadamo se da ćeza neka dva mjeseca kompletan projekat biti realizovan” dodao je Sandro Zeničanin, direktor KP “Vodovod” Gradiška.

“Nakon uspješno okončanog pilot projekta, obezbijeđena je sva neophodna infrastruktura na području koje obuhvata više od 400 potrošača preduzeća “Vodovod” Gradiška.Ovaj projekat odličan je primjer saradnje koji je doprinio rješavanju specifičnog problema kroz primjenu IoT tehnologije”, navodi se u saopštenju komapnije “M:tel”.

Info+ kablovski kanal