Vremenska prognoza

sreda, 21 avgust 2019 14:14

Uskoro proširenje Bolnice Gradiška

Za prvu fazu rekonstrukcije Bolnice Gradiška predviđena su sredstva od Vlade Republike Srpske u iznosu od 590 000 KM.

Uskoro proširenje Bolnice Gradiška

Čim odobrena sredstva budu dostupna radovi će početi. Direktor ove ustanove Mirko Manojlović kaže da prva faza podrazumijeva proširenje kapaciteta Bolnice na još 1000 kvadratnih metara.

„To je moguće u sadašnjim uslovima uz određene radove i na taj način bi prostor proširili i imali bi smo određeno rastrećenje. Takođe smo prošli sa projektom energetske efikasnost koji pola finansira Vlada RS,a pola je sredstava odobreno od UNDP-a“ kaže Mirko Manojlović, direktor Bolnice Gradiška.

Početak radova koji se odnose na energetsku efikasnost očekuju se na proljeće. Tada bi bila zamijenjena stolarija, fasada i krov. „Sve to će sigurno olakšati funkcionisanje Bolnice te će se ostvariti i značajne uštede“, rekao je direktor Manojlović.

„Kada dobijemo jedan takav objekat možemo kandidovati rekonstrukciju cijele Bolnice. Kada budemo imali tačno idejno rješenje smatram da će se početi sa realizacijom projekta“ rekao je Mirko Manojlović, direktor Bolnice Gradiška.

„Svi ovi poslovi se rade jer smještajni kapaciteti nisu u najboljem stanju. Zgrada je useljena 1976. godine i od tada do danas nije se mnogo ulagalo u ovaj objekat“, kaže direktor Mirko Manojlović i dodaje da Bolnica raspolaže sa 200 bolničkih postelja.

„Navešću vam podatak da je prije desetak godina broj ležećih pacijenata u Bolnici bio oko 6500 ,a prošle godine je taj broj bio 10 000, što znači da se broj skoro povećao za 50 posto. Slična situacija je u oblastima dijagnostike“ rekao je Mirko Manojlović, direktor Bolnice Gradiška.

Manojlović ističe da su se dugogodišnji problemi gradiške Bolnice  počeli rješavati te je u prvoj polovini ove godine pušten u rad lift na Odjelu za plućne bolesti.

Info+ kablovski kanal