Vremenska prognoza

sreda, 20 maj 2015 08:28

Vanrednu sjednicu u Srpcu održala skupštinska većina

Još jedan pokušaj razrješenja političke situacije u Srpcu i primopredaje vlasti i poslije zakazane vanredne sjednice SO od nove skupštine većine, završen je bez uspjeha.

Vanrednu sjednicu u Srpcu održala skupštinska većina

To je još više revoltiralo građane ove opštine.

Na vanrednoj sjednici koja je zbog nemogućnosti ulaska u salu SO održana u sali za sastanke u zgradi opštine, dvanaest odbrnika SNSD-a i jedan odbornik DNS-a nakon jednoglasno usvojenih zaključaka najavili su primoredaju dužnosti za dva dana. „Primopredaja dužnosti će se obaviti 21. maja u 10 časova, o tome ćemo obavijestiti i nadležno ministarstvo. Nadamo se da će proći u najboljem redu“ kaže Goran Gavranović, novoizabrani predsjednik SO Srbac.

Zaključi skupštinske većine nisu mnogo uznemirili smijenjenog predsjednika Zorana Đukića koji je i dalje stava da su postupci 13 odbornika nelegalni.

Za razliku od prošle sjednice kojoj su pored 13 odbornika prisustvovala i dva odbrnika SDS-a, vanredna je prošla bez prisustva predstavnika ove stranke.U srbačkom SDS-u kažu da očekuju rasplet situacije.

Ukoliko se i u četvrtak pokušaj primopredaje završi bezuspješno odbornici SNSD-a i DNS-a najavili su podnošenje krivičnh prijava protiv predsjednika i sekretara Skupštine opštine Srbac.

Info+ kablovski kanal