Vremenska prognoza

četvrtak, 03 decembar 2020 12:13

Vatrogasci darovali krv, još uvijek nedostaje A pozitivna

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška učestvovali su u akciji dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe Službe za transfuziju krvi u gradiškoj Bolnici

Vatrogasci darovali krv, još uvijek nedostaje A pozitivna

U akciji je učestvovalo 10 vatrogasaca.

Među njima su bili Veljko Cvjetković,Dragan Sarajlić, vatrogasaci koji su više puta darovali krv, dok je Marinku Latinoviću ovo bilo drugo davanje krvi.

Iako su zadovoljni ovom akcijom iz gradiške Službe za transfuziju krvi kažu da i dalje im najviše nedostaje krvna grupa A pozitivna.

„Svaka akcija nam puno znači, međutim juče sve što smo potrošili bilo je A krvna grupa. I dalje nam je A pozitivna izrazito kritična i molimo građane sa tom krvnom grupu da daruju krv“ rekla je prim. Dr Marija Cvjetković, načelnik Službe za transfuziju krvi Gradiška.

Iz gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška istakli su da ovaj kolektiv ima veliki broj dobrovoljnih davalaca koji redovno daruju krv, te da će u narednom periodu za potrebe transfuzije organizovati slične akcije.

Tačnije već 10.12. biće organizovana akcija dobrovoljnog davalaštva za članove Aktiva davalaštva iz KP“Gradska čistoća“ i u planu su još dvije akcije za koje će termin biti naknadno određen“ kaže Dragana Stević iz Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška.

Podsjećamo da dobrovoljni davalac krvi može biti svaka zdrava osoba, muškog i ženskog pola, starosti između 18 i 65 godina. Muškarci mogu dati krv svaka 3 mjeseca, a žene svaka 4 mjeseca.

Info+ kablovski kanal