Vremenska prognoza

četvrtak, 28 jun 2018 14:21

Veća zainteresovanost za razmjenu udžbenika

Razmjena udžbenika u Narodnoj biblioteci Gradiška počela je prije dvadesetak dana. U ovoj ustanovi kažu da su za razliku od prošle, ove godine zadovoljni odzivom učenika.

Veća zainteresovanost za razmjenu udžbenika

„Prošle godine snabdijeli smo na ovaj način oko 100 učenika. Mislim da će ih ove godine biti više, jer smo već do sada upisali 50 učenika za razmjenu“ kaže Rajka Golić, bibliotekar.
Učenici mogu svaki radni dan od 8 do 18 i subotom od 8 do 13 časova u biblioteku donijeti svoje knjige. Razmjena udžbenika trajaće do 11. avgusta, a princip razmjene je isti kao i prethodnih godina.
 „Recimo učenik koji je završio sedmi razred donosi knjige i potražuje knjige za osmi razred. Ako u tom trenutku biblioteka nema tih knjiga, upisaćemo učenika i čim stignu knjige pozvaćemo ga da ih preuzme. Jedini uslov je da su učenici članovi biblioteke“ rekla je Rajka Golić.
Učlanjenjem u biblioteku i razmjenom udžbenika ova ustanova zadovoljava više svojih ciljeva. „Prvi cilj je povećanje korisnika biblioteke,  drugi je finansijske prirode da se pomogne roditeljima“ kažu u Narodnoj biblioteci Gradiška.
Trenutno u biblioteci imaju oko 200 udžbenika. Uglavnom su to knjige za šesti razred, a najviše nedostaje udžbenika za osmi i deveti.Kao i prošlih godina za razmjenu udžbenika srednjoškolci nisu mnogo zainteresovani.

Info+ kablovski kanal