Vremenska prognoza

četvrtak, 24 septembar 2015 14:08

Veliko interesovanje za produženi boravak u školama

Sa početkom nove školske godine sa radom je počeo i produženi boravak. U osnovnim školama kažu da svake godine vlada veliko interesovanje za boravak.

Veliko interesovanje za produženi boravak u školama

“U OŠ “Kozarska djeca” u Kruškiku produženi boravak djeluje od prošle godine, postoji velika zainteresovanost. Prošle godine smo imali jednu,a ove godine dvoje grupe. Imamo oko 40 učenika” kaže Zora Malešević, direktor OŠ “Kozarska djeca” Kruškik.“Produženi boravak u OŠ “Danilo Borković” već postoji od 2011. godine.Zainteresovanost roditelja je jako velika, veća nego što ustvari možemo primiti djece. Ove godine imamo 67 učenika” rekla je učiteljica u OŠ “Danilo Borković” Mirjana Kecman.

Djeca u produženom boravku uz pomoć učitelja rade domaći zadatak druže se sa vršnjacima, usvajaju radne navike. Za roditelje koji imaju veliki broj obaveza ili radno vrijeme takvo da ne mogu da stignu da pomognu svojoj djeci oko radnih obaveza produženi boravak je idealno rješenje.

Učenici od prvog do trećeg razreda  u produženom  boravaku u OŠ „Danilo Borković“ mogu biti od 6:30 do 17 časova, a u OŠ „Kozarska djeca“ od 7 do 17 časova.

Info+ kablovski kanal