Vremenska prognoza

ponedeljak, 22 jun 2015 13:59

Za nesavjesnu vožnju nema prepreka

U Gradišci su prije nešto manje od godinu dana postavljene vibracione trake na nekoliko lokacija u gradu. Građani smatraju da su slabi efekti postavljanja ove saobraćajne signalizacije, jer za nesavjesne vozače nema prepreke.

Za nesavjesnu vožnju nema prepreka

Vibracione trake u Gradišci su postavljene kako bi usporile kretanje vozila sa ciljem da se poveća bezbjednost saobraćaj. Iako po mišljenju građana za nesavjesnu vožnju nema prepreka iz nadležnog opštinskog Odjeljenja smatraju da su vibracione trake bolje rješenje nego ležeći policajci. „Imali smo dosta zamjerki od građana za te ležeće policajce pa smo postavili vibracione trake za usporavanje brzine kretanja. Međutim, kada bi mi bili savjesni vozači nebi nam trebale ni vibracione trake. Mještani nam se sobraćaju sa zahtjevom da se postave vibracione trake ili ležeći policajci“ kaže Slododan Vidović, načelnik Odjeljenja za urbanizam, građenje, komunalne i stambene poslove opštine Gradiška.

Vibracione trake su vid saobraćajne signalizacije, koje pri prelazu vozila preko njih proizvode jače vibracije i zvučne efekte i time upozoravaju vozače da smanje brzinu kretanja. Postavljaju se uglavnom u naseljenim mjestima i u Gradišci ih ima na osam lokacija. Bez obzira što bi vibracione trake trebale dodatno povećati bezbjednost na gradiškim ulicama, građani i nadležni u opštinskom Odjeljenju složili su se da je ipak sve na onome koji drži volan.

Info+ kablovski kanal