Vremenska prognoza

utorak, 16 septembar 2014 10:13

Za razliku od vikenda u Gradišci situacija bolja

Ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede RS Stevo Mirjanić ponovo je posjetio opštinu Gradiška i konstatovao da je stanje za razliku od subote nešto bolje. On je sa i načelnikom opštine Gradiška Zoranom Latinovićem obišao Crpnu stanicu Liman.

Za razliku od vikenda u Gradišci situacija bolja

„Visok vodostaj Save neće ugroziti našu opštinu. Iako se iz pravca Siska očekuje novi talas informacije iz Hrvatske govore da je otvoreno Lonjsko polje, što bi trebalo uticati na smanjenje vodostaja Save u Gradišci ili spriječiti njen drastični porast“, rekao je Latinović.

Ovom prilikom načelnik Latinović sa resornim ministrom razgovarao je o daljem funkcionisanje Crpne stanice Kej. Dogovoreno je da ona bude u nadležnosti opštine.

U cilju zaštite od poplava na ovom  području se prema riječima ministra Mirjanića provode četiri projekta. „U toku je izgradnja i rekonstrukcija obodnih kanala Osorna –Ljevčanica i Jurkovica-Jablanica, a očekuje se rekonstrukcija savskog nasipa u dužini 5 km i nabavka novih pumpi za tri crpne stanice na području opštine“ rekao je Mirjanić. U sve to biće uložena značajna sredstva istakao je resorni ministar koji je zajedno sa načelnikom Latinovićem, ministrom unutrašnjih poslova RS, Radislavom Jovičićem, direktorom policije, Gojkom Vasićem i vršiocem dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Veseljkom Elezom obišao Crpnu stanicu Liman.

Info+ kablovski kanal