Vremenska prognoza

sreda, 17 jun 2020 15:58

Željka Cvijanović posjetila Gradišku

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je Gradišku, te tom prilikom obišla preduzeće „Ela tekstil Kalcedoniju“, izgradnju vrtića u Brestovčini i Sportsku dvoranu „Servicijum“.

Željka Cvijanović posjetila Gradišku

Cvijanovićeva je rekla da je ovo preduzeće koje se nalazi u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli dobar primjer i rezultate saradnje lokalnog i republičkog nivoa sa stranim investitorima.

Rukovodstvo ovog preduzeća, koje trenutno zapošljava 381 radnika, zahvalilio se Republici Srpskoj i Gradišci na dobroj saradnji, pomoći i podršci koja im je pružena tokom poslovanja.

U infrastrukturno opremanje Agroindustrijske zone u Novoj Topoli grad Gradiška je posljednje tri godine uložio oko 7, 5 miliona KM.“Obezbijedili smo 5 miliona svojih sredstava i 2,5 miliona grant sredstva“ rekao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

„Iz bužeta Predsjednika i Vlade RS obezbjeđena je podrška za brojne projekte u Gradišci“ rekla je Željka Cvijanović nakon obilaska vrtića u Brestovčini i Sportske dvorane „Servicijum“. Istakla je da su ovo važni kapitalni projekti koji se uspješno realizuju.

Radovi na izgradnji Sportske dvorane su pri kraju i trebali bi biti završeni za dva mjeseca.

„Izgradnja vrtića u Brestovčini trebala biti završena je u novembru, a kako napreduju radovi možda i ranije“ rekao je gradonačelnik Adžić. On je istakao da je vrtić površine 1700 kvadrata, kapaciteta 160 mjesta, te da će u sklopu ovog objekta biti i prostorije Mjesne zajednice Brestovčina. Vrijednost ove investicije je oko 2 300 000 KM.

Info+ kablovski kanal