Vremenska prognoza

četvrtak, 25 jun 2020 19:52

Gradska voda stigla do Sovjaka

U gradiškoj mjesnoj zajednici Sovjak završena je izgradnja vodovodne mreže i u prisustvu mještana, izvođača radova KP „Vodovod“ i Gradske uprave, objekat je svečano predat na upotrebu. Pitka gradska voda mnogima je u ovom dijelu Potkozarja bila nedosanjan san.“Snalazili smo se na različite načine, vodu smo dopremali cisternama, bačvama, ali je to bilo dovoljno samo za najosnovnije potrebe“, prisjeća se Ljubomir Soldat, predsjednik Savjeta MZ Sovjak.

Gradska voda stigla do Sovjaka

Završetak projekta, kojim je obezbijeđena pitka voda u MZ Sovjak, ozvaničio je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić. Vrijednost investicije, koja obuhvata 15,1 km cjevovoda i objekat pumpne stanice, iznosi 285 000 KM. „To su sredstva koja smo dobili putem MEG projekta, a izvođač posla je gradiški „Vodovod“, dodaje gradonačelnik Adžić.

Riječ je o vrlo zahtjevnom projektu, imajući u vidu visinsku razliku Sovjaka i vodoizvorišta u Žeravici, sa koga se doprema voda. U KP Vodovod još ranije su obezbijedili uslove, kako bi se ovakvi zahvati mogli realizovati. „Ovim projektom smo omogućili strogo kontrolisanu gradsku vodu za oko 100 domaćinstava“, kaže Sandro Zeničanin, direktor gradiškog Vodovoda.

Osim gradske vode, u Mjesnoj zajednici Sovjak asvaltirane su i dvije dionice puta u ukupnoj dužini od 1 700 metara. Gradska uprava je za ovu investiciju izdvojila oko  150 000 KM.

„Izgradnjom infrastrukture u seoskim područjima, želimo afirmisati ruralni razvoj i omogućiti bolje uslove za život i ostanak na selu“, poručio je gradonačelnik Adžić.

Info+ kablovski kanal