Vremenska prognoza

petak, 15 februar 2019 16:08

Bivši učenici gradiške Muzičke škole nastupali u svom gradu

Koncert bivših učenika OMŠ „Branko Smiljanić“ iz Gradiške drugu godinu za redom održan je u Kulturnom centru Gradiška.

Bivši učenici gradiške Muzičke škole nastupali u svom gradu

Publici su se predstavili Teodor Klisić, Vasilije Pucar, Đorđe Kuzmanović i Dalibor Vujičić.Sve su ovo učesnici srednjih muzičkih škola koji ostvaruju zapažene rezultate na mnogim takmičenjima.
„Koncerti bivših učenika gradiške muzičke škole postaju tradicija“ kaže dirketor Ivan Ristić. „To je prava poslastica za ljubitelje klasične muzike jer se na koncertima perdstavljaju učenici koji su završili osnovnu muzičku školu i nastavili svoje muzičko obrazovanje u drugim školama“ dodao je Ristić.
„Riječ o sjajnim učenicima, koji su tokom osnovnog muzičkog obrazovanja osvajali veliki broj nagrada, učestvovali na mnogim međunarodnim i domaćim takmičanjima, te na pravi način reprezentovali svoj grad i svoju školu. Ponosni smo na naše učenike koji su nastavili muzičko obrazovanje,koji sada organizuju svoje solističke koncerte, učestvuju na takmičenjima i značajnim kulturnim manifestacijama.Cilj ovih koncerata je popularizacija klasične muzike,te dodao da su na repertoaru koncerta ozbiljna i zahtjevna djela velikih kompozitora“ istakao je Ivan Ristić, direktor OMŠ „Branko Smiljanić“Gradiška.
Na koncertu su pored ljubitelja klasične muziike prisustvovali i sadašnji učenici OMŠ „Branko Smiljanić“.
„Iako u ovom mjesecu nema značajnih događaja u muzičkoj školi učenici se pripremaju za takmičenja i interne časove koji će biti u aprilu“, rekao je direktor škole Ivan Ristić.

Info+ kablovski kanal