Vremenska prognoza

utorak, 07 jul 2020 14:11

Boško Grgić dobitnik nagrade na konkursu „Suze Kozare“

Stihovima pjesme „Tri broja na kalendaru“ Boško Grgić iz Gradiške dobio je jednu od tri glavne nagrade na Međunarodnom konkursu za književno priznanje i nagradu „Suze Kozare“.

Boško Grgić dobitnik nagrade na konkursu „Suze Kozare“

Konkurs je objavila Narodna biblioteka Gradiška i Udruženje srpskih književnika u Sloveniji i biblioteka „Vuk Karadžić“ iz Ljubljane.

„Kada sam čuo za nagradu bio sam nekako ushićen, drago mi je zbog same teme. Neobično mi je draga ova nagrada,  iako sam ih do sada imao mnogo. Ja sam iz ovih krajeva i na neki način branim boje Gradiške“ kaže Boško Grgić, književnik i satiričar.

Osim Bošku Grgiću glavna nagrada na ovom konkursu pripala je Nenadu Simiću iz Dervente sa pjesmom „Noć nad Kozarom“ i pjesnikinji Dragani Kragulj iz Prijeodra za pjesmu “Nezaborav”.

Na ovogodišnji konkurs je pristiglo 30 radova iz Srbije, Crne Gore, Njemačke, BiH i Republike Srpske.Tema konkursa bila je “Stradanje Srba kozarskih opština po svim krajevima Republike Srpske”.

“Na ovu temu treba da se piše I ne smije se zaboraviti. Meni je drago što su ove I prošle godine dobitnici jedne od glavnih nagrada književnici sa područja Gradiške” rekla je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

Žiri je dodatnim nagradama na konkursu nagradio pjesnike Velimira Pavića, Nikolinu Keserović, i Miloša Belića.

Zaslužne nagrade planirano je da budu dodijeljene u Brodu 25, jula na Svečanoj akademiji. Akademija će biti prezentacija umjetničkih dostignuća i svih nagrada, ako situacija u vezi virusa korona bude dozvoljavala održavanje manifestacije.

Info+ kablovski kanal