Vremenska prognoza

petak, 21 novembar 2014 12:49

Članovi KUD-a „Mirkovo kolo“ iz Vrbaške gostovali u Mađarskoj

Članovi KUD „Mirkovo kolo“ iz Vrbaške prije nekoliko dana vratili su se sa četvorodnevne turneje iz Mađarske. To je bilo njihovo prvo gostovanje u Budimpešti.

Članovi KUD-a „Mirkovo kolo“ iz Vrbaške gostovali u Mađarskoj

„Zajedno sa prijateljima iz Kozarske Dubice i Nove Topole gostovali smo u Budimpešti na poziv srpskog društva „Taban“. Učestvovalo je i društvo iz Subotice.Dobili smo poziv od domaćina da na Preobraženje sljedeće godine gostujemo na njihovom tradicionalnom festivalu“ rekao je Miroslav Lajić, umjetnički rukovodilac KUD-a „Mirkovo kolo“ iz Vrbaške.

Ovo  društvo često organizuje humanitarne koncerte. U toku ove godine održana su tri takva događaja ,a najuspješniji je bio posljednji koncert koji je organizovan za pomoć u liječenju Dušana  Vilića iz Bistrice.

Članovi Mirkovog kola do sada su obišli mnoge zemlje. Osim Mađarske bili su u Švacarskoj, Austriji i drugim krajevima. „Do kraja godine planiramo da ostvarimo saradnju sa Savezom srpske dijaspore iz Ljubljane, tako da će oni biti specijalni gosti na našem koncertu koji će se održati trinaestog decembra“ kaže Velimir Pavić, predsjednik Skupštine KUD-a „Mirkovo kolo“ iz Vrbaške.

Za narednu godinu društvo iz Vrbaške planira organizovati razne manifestacije,među kojima će se sigurno izdvojiti Duhovski dani.

Info+ kablovski kanal