Vremenska prognoza

utorak, 11 jun 2019 14:15

"Emigranti" premijerno u petak u Kulturnom centru Gradiška

Predstava „Emigranti“ Gradskog pozorišta Gradiška biće premijerno izvedena u petak, 14. juna, u Kulturnom centru Gradiška, sa početkom u 20 časova. Predstava je rađena po tekstu Slavomira Mrožeka, a uloge tumače Admir Mešić i Zlatan Vidović, koji potpisuje i režiju.

"Emigranti" premijerno u petak u Kulturnom centru Gradiška

Pored toga što je riječ o duo-drami, koja je sama po sebi zahtjevna, dodatni izazov glumcima predstavljaće publika, koja će bit na sceni zajedno sa njima.

„Ovo je zaista poseban vid glumačke discipline – kamerno pozorište. Dosta predstava sam igrao u Narodnom pozorištu RS, na maloj sceni „Petar Kočić“, gdje je publika takođe veoma blizu. To je za glumca dragocjeno, ali u isto vrijeme i mač sa dvije oštrice, jer se sve vidi. Publika vidi svaki vaš pokret, vidi svaku lažno izgovorenu misao. Mnogo smo radili na sugestivnosti, na filmskoj glumi“, naveo je Zlatan Vidović, režiser i glumac.

Pozorišni komad prati sudbinu dvojice emigranata, koji su međusobno različiti ali su prisiljeni da borave zajedno u istom prostoru iz čega proizilaze njihove svađe, veselja i pogledi na život.

„Sa ovom predstavom smo htjeli da pokažemo da taj život u tuđini nije nimalo sjajan i da su problemi svuda isti“, rekao je Vidović.

„Za mene je izazov igrati sa Zlatanom, jer ovo je jedan boks meč dvojice glumaca na sceni, u jednom malom zatvorenom prostoru. Rad je bio izazovan, već dva mjeseca se spremamo i uspjeli smo svi zajedno, uz veliki trud i rad Pozorišta i radnika Kulturnog centra“, izjavio je Admir Mešić, glumac.

„Ovaj komad je veoma zahtjevan i htio bih da pohvalim Admira i Zlatana, jer su uradili ogroman posao. Pored toga, Zlatan je po prvi put režirao i igrao u jednom komadu“, rekao je Draško Vidović, direktor Gradskog pozorišta Gradiška.

Prva i druga repriza „Emigranata“ biće odigrane 26. i 28. juna u Kulturnom centru Gradiška.

Info+ kablovski kanal