Vremenska prognoza

sreda, 28 maj 2014 15:04

Humanitarna izložba Dušanke Kužet

U gradiškom KC otvorena je izložba umjetničkih radova Dušanke Kužet. Predstavljenja su 24 rada, kojima je ova svestrana umjetnica, pokazala da se osim u književnosti, odlično snalazi i u drugim pravcima.

Humanitarna izložba Dušanke Kužet

Izložba je humanitarnog karaktera i sav prihod od prodatih radova namijenjen je stanovništvu u poplavljenim područjima. „Prvenstveno sam planirala da samo napravim izložbu ovdje i da onda radove izložim u nekom drugom gradu. Kada se sve ovo desilo, draga srca sam odlučila da bude humanitarnog karaktera“, priča Kužetova. Izložbu gradiške umjetnice otvorio je akademski slikar Milovan Čikić. „Izložba je veoma interesantna i Dušanka Kužet je ovaj put pokazala nešto novo u odnosu na dosadašnja izlaganja“, rekao je Čikić.

Izložba će biti otvorena desetak dana a cijene radova kreću se od 35 do 75 KM. Ovom prilikom, promovisana je i knjiga „A veliki misle“. „U vremenu u kome tragamo za novinama koje bi privukle čitaoca knjizi Dušanka je našla najbolji način. Knjigu je smanjila formatom a u njoj je ostvarila veliki misaoni sklop“, istakao je recenzent knjige Ranko Preradović.

Kužetova je istakla da trenutno radi na više rukopisa za djecu i odrasle. Iako za sada nema priliku da ih izda, nada se da će podršku dobiti od Udruženja književnika RS te da će sva njena književna djela uskoro biti objavljena.

Info+ kablovski kanal