Vremenska prognoza

petak, 15 maj 2020 12:15

Muzej u Gradišci otvoren za posjetioce

Uz poštovanje svih mjera koje nalaže Republički štab za vanredne situacije na području Republike Srpske, Zavičajni muzej Gradiška otvorio je vrata za svoje posjetioce.

Muzej u Gradišci otvoren za posjetioce

Direktor Bojan Vujinović kaže da od ponedjeljka zainteresovani uz obaveznu upotrebu maski I rukavica, mogu pogledati izložbu Nataše Gojković koja je prošle godine proglašena za najboljeg studenta na odsjeku za slikarstvo.

Ove godine Muzej obilježava pedest godina postojanja. Povodom toga u procesu je štampanje monografije “Pedest godina muzejske djelatnosti u Gradišci” te je u septembru planirana promocija I izložba.

“Ukoliko se sve vrati u normalne tokove, nastavićemo sa muzejskim radionicama i sa gradskim I područnim školama.U procesu smo pripreme da promovišemo bukvar Lijevča I Potkozarja. Zatim ćemo vjerovatno u septembru otvoriti trg Čubrilovića, jer zbog čitave situacije statua nije završena. Njegovo preosveštenstvo vladika Jefrem je završio idejno riješenje za manastir u Gornjim Kijevcima. Do oktobra se očkuje kompletna projektna dokumentacija, da bi uz realizaciju puta mogli očekivati osvećenje temelja” rekao je Vujinović.

Zasada je radno vrijeme Zavičajnog muzeja od 8 do 14 časova. Nadaju se da će se uskoro to biti kao prije od 8 do 15:30 časova. Planirali su izmjenu radnog vremena od 8 do 20 časova o čemu će odlučivati u narednom periodu.

Info+ kablovski kanal