Vremenska prognoza

sreda, 16 decembar 2020 12:18

Nakon duže pauze, Muzička škola “Branko Smiljanić” priredila polugodišnji koncert

Učenici ove muzičke škole u Gradišci prezentovali su postignuća od početka školske godine. Predstavilo se tridesetak učenika sa ozbiljnim djelima klasične muzike.

Nakon duže pauze, Muzička škola “Branko Smiljanić” priredila polugodišnji koncert

Zbog epidemiološke situacije, Osnovna muzička škola, u proteklih godinu dana, nije organizovala javne nastupe. Svojevrsna priprema za polugodišnji koncert bili su interni časovi, gdje su svi učenici  imali priliku da pokažu rezultate polugodišnjeg rada i osjete dio koncertne atmosfere. „Kroz ove nastupe, učenici se polako vraćaju u formu i već u drugom polugodištu nadamo se učešću u planiranim takmičenjima“, ističe Ivan Ristić, direktor OMŠ “Branko Smiljanić”

Koncerata i takmičenja uželjeli su se i sami učenici. Kristina Brkić je učenica V razreda ove muzičke škole, svira violinu u klasi profesora Ivana Otaševića. “Željni smo aplauza, koncerata i dokazivanja”, kaže talentovana učenica, nadajući se da je ovo jedan u nizu koncerata koji predstoje.

“Koncerti su vrlo važan segment i najbolje oslikavaju rad škole i učenika, te predstavljaju novo iskustvo na sceni”. Osim toga, kaže direktor Ristić, na njima talentovani učenici dolaze do izražaja.

Na koncertu se, zbog važećih epidemioloških mjera, nisu predstavili hor i orkestar ove škole. Direktor Ivan Ristić vrlo je zadovoljan onim što su učenici pokazali na ovom javnom nastupu, imajući u vidu njihovo odsustvo sa scene u proteklih godinu dana.

Info+ kablovski kanal