Vremenska prognoza

ponedeljak, 04 maj 2020 12:15

Narodna biblioteka Gradiška sutra počinje sa radom

Nakon više od mjesec i po dana pauze, Narodna biblioteka Gradiška sutra, 5. maja, otvoriće vrata svojim čitaocima.

Narodna biblioteka Gradiška sutra počinje sa radom

Iz Biblioteke ističu da poštuju preporuke koje nalaže ministarstvo prosvjete I kulture i da su sprovedene sve neophodne mjere u spriječavanju širenja virusa korona.

“Rad sa korisnicima će biti drugačiji. Oni će kad dođu u dvorište biblioteke knjigu koju vraćaju odložiti u jednu kutiju, knjiga će biti tu najmanje 24 časa. Preporuka je da korisnici pokucaju na vrata Pozajmnog odjeljenja I bibliotekar će izaći I na određenoj udaljenosti korisnik će reći šta želi da čita I bibliotekar će je potražiti I njemu predate. Obavezno je korištenje zaštitne opreme” kaže Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

I u periodu dok nije radilo Pozajmno odjeljenje biblioteka je bila na usluzi svojim čitaocima. Omogućila im je da dođu do određenog naslova pod određenim uslovima.

“Mi smo prije mjesec dana ostavili knjige u predulaza biblioteke I korisnici su ih mogli uzeti bez obaveze da ih vraćaju. I dalje su tu te knjige koje mogu uzeti” rekla je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

Direkrotica Narodne biblioteke Snježana Miljković kaže da se vodi računa o dezinfekciji prostora, te da su do sada najmanje pet puta radnici Doma zdravlja izvršili potpunu dezinfekciju.To će se, ističe, u narednom periodu raditi i češće.

Narodna biblioteka Gradiška od sutra će biti otvorena za čitaoce svaki radni dan do 8 do 18 časova.

Info+ kablovski kanal