Vremenska prognoza

sreda, 10 jun 2020 13:21

Novi naslovi i razmjena udžbenika u Biblioteci

Ovih dana Narodna biblioteka Gradiška obnovila je knjižni fond sa oko 100 novih naslova.

Novi naslovi i razmjena udžbenika u Biblioteci

Tu su domaći i strani pisci, a ima i knjiga koje su zbog velike zainteresovanosti čitalaca ponovo nabavljene.

„Od četvrtog maja smo ponovo otvorili Pozajmno odjeljenje, naši čitaoci sada mogu da odaberu nešto novo i nešto što vole“ rekla je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

Narodna biblioteka tokom godine obogati knjižni fond, pored kupovine, i brojnim donacijama koje dobiju od građana, kolektiva, ustanova i udruženja. Direktor Narodne biblioteka Snježana Miljković istakla je da će i ove godine njihova ustanova organizovati razmjenu udžebnika za učenike osnovnih škola od trećeg do devetog razreda. Razmjena će početi u ponedjeljka 15. juna.

„Zbog ove situacije razmjena će biti nešto drugačija. Roditelji i učenici neće moći ulaziti i tu će biti jeda šalter. Potrebno je da se donesu udžbenici, a mi ćemo zvati kada budemo imali odgovarajuće knjige. Dezinfikovaćemo udžbenike kao i što to radimo i sa našim knjigama“ kaže Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

Jedini uslov da se izvrši zamjena je da učenici budu članovi biblioteke.

Razmjena udžbenika zvanično će trajati do 15. avgusta,ali ukoliko ostane knjiga mogu se i kasnije u toku školske godine potražiti u Narodnoj biblioteci.

Info+ kablovski kanal